Na vele verzoek om het recept, plaats ik het nu op mijn blog.
zodat een ieder kan genieten van deze heerlijke zachte pompoensoep.
Zoals je van mij gewend ben plaats ik altijd meer foto's bij een
blogpost. Deze foto is gemaakt met mijn mobiel voor de fun, maar
bedacht me later, toen de soep al op was, om het recept te delen..
Ingrediënten:
60g boter en een klontje boter
30g bloem
2 rode uien, fijngehakt
1 kg pompoen, in blokjes (oranje schil kan erom blijven)
1 glas witte wijn
1 liter bouillon (groente of gevogelte)
100 ml slagroom
40 g geraspte Parmezaanse kaas
Doe het klontje boter in een stoofpan en bak de uien en de
pompoen op matig vuur 10 minuten aan onder regelmatig roeren.
Kruid evt met peper en zout. Voeg de witte wijn toe, laat 5
minuten koken en voeg vervolgens de bouillon toe.
Laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen.
Doe ondertussen de 60 g boter en de bloem in een pan.
Verwarm 2 minuten op laag vuur, onder voortdurend
roeren en haal vervolgens van het vuur.
Maak de inhoud van de stoofpan fijn met een staafmixer en
voeg tegelijkertijd ook het mengsel van bloem en boter toe.
Voeg room toe, meng goed en laat onder voortdurend roeren
kort in koken. Kruid met peper en zout indien nodig. Haal de
pan van het vuur en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe.
De soep komt nog meer op smaak als deze een dag van
tevoren wordt gemaakt.
Heerlijk met roggebrood
Bon appetit!!