De uitdaging om 'vergeten groente'
te kopen ben ik maar eens aangegaan.
Altijd spannend, hoe smaakt deze
groente én wat maak je ervan..
Ik heb het over de Pastinaak.
Een echt vergeten groente, menig
persoon kent de naam niet eens.
Wel erg jammer, vind ik zelf.
Pastinaak is de voorganger van de
winterwortel, zijn smaak is er dan ook
ietwat na. Erg lekker, al zeg ik het zelf!
Een recept met pastinaak had ik nog
liggen, maar ben toch nog even gaan
googlen en vond een recept van
een quiche. Daar ben ik wel voor te
porren om die te maken.
Alle ingrediënten had ik gelukkig in
huis, dat scheelde weer een ritje
naar de supermarkt.
Pastinaak quiche
Ingrediënten:
2 kleine pastinaken, of 1 grote
250 gr champignons
6 á 8 kerstomaatjes
1 ui
4 eieren
100 gr salami
125 ml slagroom of crème fraiche
geraspte kaas
pakje bladerdeeg
cayennepeper
tijm
peper
zout
Schil de pastinaak en snijd in kleine stukjes.
Stoof het in boter tot het zacht is. Halfveer
de champignons, snij de ui en voeg dit toe.
Halveer de kerstomaatjes, snijd de salami
in stukjes en voeg ook deze toe.
Roer alles goed door.
Bekleed een springvorm met bladerdeeg.
Schep het pastinaakmengels in de springvorm.
Klop in een kom de eieren met de room en
roer de cayennepeper, peper en evt zout en
de tijm doorheen. Giet dit mengels over het
pastinaak mengels. Strooi er flink wat kaas
overheen.
Plaats 40 minuten in een voorverwarmde
oven, op 200 graden.
Smakelijk eten!!
De pastinaak quiche is hier in zeer goede
smaak gevallen, dus deze komt zeker nog
eens op tafel. En helemaal lekker om de
quiche de volgende dag te eten, mocht er
nog een stukje overzijn...
Succes met bakken en
Smakelijk eten!!
Mocht je deze
quiche maken,
laat me weten wat je ervan vond.
Patricia