Vanmorgen heb ik de eerste
rabarber van dit jaar, uit onze
tuin geplukt. Mijn zoon en ik zijn
de enige hier in huis die het eten.
Dus veel hoef ik niet te plukken...
Het is een plant die vroeger bij mijn
opa in de tuin stond. Op m'n fiets ging
ik de stengels rabarber daar plukken.
En nu sinds jaren staat deze in onze tuin.
Maar zo bijzonder om tijdens het
plukken van de rabarber, met je gedachte
even terug te gaan naar toen..
Ik heb de stengels in stukjes
gesneden en deze in een pannetje
met minimum water gekookt tot
het een moes is geworden..
Even afkoelen in een schaaltje,
beetje honing en kaneel erbij en..
Smullen maar!!
Heerlijk met vanille-yoghurt,
of op een beschuitje, zoals mijn
moeder het eet. Er is ook een
heerlijke compote van te maken
met aardebeien, maar daar
moet ik nog even op wachten.
Ik heb nog geen bloemetjes aan
aardbeien ontdekt, dus nog even geduld..
Smakelijk!
Bon Appetit!
Bon Appetit!
Patricia