Hangop is een echt zuivelproduct van vroeger, toen
werd het van zure melk gemaakt. Maar ook nu is het
nog steeds erg lekker. Vorige week ben ik zelf aan de
slag gegaan om hangop te maken. Het was heerlijk,
zelf de kinderen hebben er van zitten smullen.
Recept voor 4 tot 6 personen
Ingrediënten:
2 liter volle (boeren)yoghurt
Bereidingswijze:
Leg een schone, natgemaakte theedoek in een vergiet
en zet die op een grote kom of pan. Giet de yoghurt
op de doek en laat het een nacht staan. Schep de
dikke hangop die op de doek achterblijft uit de vergiet.
Roer de zuivel glad en bewaar deze in de koelkast.
Hangop heeft de zure smaak van de yoghurt, maar
is nu romig en veel dikker. Heerlijk om zo te eten of
serveer het met een appel-kaneelcompote,
stoofpeertjes of zelfgemaakte jam en zelfs met een
dot slagroom is het om je vingers er bij af te likken..
Smakelijk!!
Patricia
Patricia
24 opmerkingen:
Mmmm, dat ziet er lekker uit, ga het ook een keer proberen!
groetjes, Tineke
Ik heb het nog nooit gegeten en heb geen idee hoe het smaakt! Ben er best benieuwd naar, zou het ook gewoon eens moeten proberen!
Groetjes, Ingrid
Hier heb ik nog nooit van gehoord. Smaakt het dan ook ineens anders dan yoghurt?
groetjes Lia
ik vind de naam alleen al om op te eten, heerlijk ouderwets, leuk hoor.
Lekker zeg . Had in Belgie een keertje van die dunnen doeken gekocht . Volgens mij zijn die ook voor hangop. Ga ze een keertje uitproberen leuk.Grtz Leni
Hallo,
ik heb het vroeger wel eens gehad en vond het wel lekker .
Ik vind trouwens dat je heerlijk nostalgische foto's hebt gemaakt of is dat niet bij jou ....?
Groetjes Gea
Lindo seu blog e de extremo bom gosto beijos....
oooooooooooh jaaaaaaaaaaaaa dat moest ik ook maar weer eens maken!!! Dat vindt ik overheerlijk, om e.o.a. reden vindt ik dat echt een najaar/winterlekkernij!!!! Heeeeeeeeeerlijk met wat lepels zelf ingemaakte vruchtencompote!!!! Liefst aardbeien;)
Lekker Anita!!!
Groet,
Lynda
SKOESIE!!!!! Patries bedoel ik he, dat snap je.......*zucht*;)
ik zal het naar ons plaatselijke restaurant sturen, die kunnen er nog wat van leren...
Ziet er weer mooi uit patries, je kunt zo in een culinair tijdschrift.
liefs petra
Wat heerlijk zo'n recept....om zeker eens te proberen.......
Wat leuk dat je me bent gaan volgen. Ik ontdek je nu ook......
Ga je zeker volgen hoor. Vind het hier erg gezellig.
Mooie foto's ook.
Fijne avond
Hello!
Thank you for your visit and nice words on my blog!! It is allways so nice to get a new blogfriend:)
I like your blog, too!! So beautiful pictures!! I´ll be back:)
Have a nice week for you!:)
Ziet er heerlijk uit, kan me niet herinneren dit ook zo gegeten te hebben!
Misschien dat ik het nog eens ga proberen, maar je foto's zien er prachtig uit!
ik heb het nog nooit gehad maar het is niet moeilijk om te maken. je doet dus gewoon een theedoek in een vergiet en dan schenk je de yogurt erop en dan haal je de doek eruit en wat in de doek zit eet je dus op...
ja...kat in een bakkie dat kan ik ook, ik ga het ook proberen...
groetje, jeanette
Mooie plaatjes, het lijken wel vervlogen tijden! :)
Ik had nog nooit van hangop gehoord, maar het klinkt goed en zal ook wel zo smaken.
Veel blogplezier en tot gauw,
Marjolijn
heerlijk he, die hangop! als bij mij thuis iemand jarig is, willen ze altijd hangop als toetje. heb je het wel eens met aardbeien en slagroom geproefd?
groetjes van jolanda.
Hoi Patricia,
Heb genoten van je nostalgische foto's. Lijkt me trouwens heerlijk die hangop. Heb het volgens mij nog nooit gehad. Ga het zeker proberen. Heel veel plezier met je blog en kom zeker vaker kijken.
Lieve groetjes, Ingrid (Landligt)
Ik dacht al wat komt het me toch bekend voor,is een leuk blad he Landleven'. En de hanop héérlijk!
Dat heb ik nu nog nooit gehad, maar ik sla het recept op, zal ik het eerdaags eens proberen
wat een leuk plaatje heb je er gelijk van gemaakt!
Groetjes Yvonne
Dat is echt iets uit mijn grijze verleden...mijn moeder maakte het weleens. Het gekke is dat ik me niet kan herinneren hoe het smaakt.
De foto´s zijn prachtig...ik krijg gewoon zin om het zelf te gaan proberen. Met eigengemaakte jam moet het toch een traktatie zijn. Yammie!
Jeugdherinneringen kwamen boven toen ik je Blog las. Mijn moeder maakte dit regelmatig voor ons. Je brengt me op het idee om het ook eens op mijn mannen uit te proberen.
Complimenten voor je Blog, ziet er mooi uit, ik ga je volgen.
Karin
Gek hè, vroeger aten we dat best vaak.... tegenwoordig veel minder. Maar vanavond staat het weer op het menu!! Goed idee van je! Dank je... ;-)
Mmmmmmmmmmmmmmm heerlijk,je brengt me op een idee :)
Jeugd herinnering....oeps dat is lang geleden
liefs Maria
2e kerstdag nog gegeten bij mn ouders! Wij eten dit regelmatig, maar voegen nog wel gezoete slagroom en fruit toe... manlief en de kids likken hun vingers erbij af;-)
Een reactie posten