zondag 22 april 2012

Zilver bestek..
Tja, als het dan toch slecht weer is,
wat dacht je van het zilveren bestek 
eens op te poetsen...


Wat wordt dat goor en vies als dat zo in een 
pot in de keuken staat en nooit gebruikt wordt. 
Alleen puur voor decoratie. 
Ik heb eens van mijn moeder geleerd om het 
zilveren bestek in zakjes te bewaren. Dan komt
 er geen zuurstof bij en blijft het mooi. Maarja, 
wij brocante liefhebbers denken daar vaak 
heel anders over...


Maar toch, nu ik al dit bestek heb opgepoetst ziet 
het er weer zo mooi uit. Dus, als het beter weer is,
wordt er buiten de tafel gedekt mét dit prachtige 
zilveren bestek. 


Hier kan ik nu zo van genieten. 
Het is weer mooi en lekker fris. 
Wat is zilver toch mooi...


Misschien zijn er mede bloggers met een mooi 
zilver bestek. Poets het op en laat het eens zien, 
met een link naar deze post. Zo kunnen we bij 
elkaar het mooie bestek bekijken en wie weet
kunnen we er eens een flinke lange tafel mee 
dekken om daar weer mooie foto's van te maken...

Liefs,
Patricia


26 opmerkingen:

Kom Achterom zei

OOh ik wordt er ook altijd blij van als ik het zilver heb gepoetst hier!
Ik moet eerlijk bekennen dat dat best vaak is aangezien de houtkachel het zilver snel aanslaat. Dus hier 1x per 2 weken. Beetje veel zilver ook hihihi ik ben echt een ekster wat dat betreft.
Ja zilver bestek ik heb er 2 van. 1 bestek is 24 delig compleet zoooo mooi. Leuk idee van je. Met het paasontbijt heb ik het nog gebruikt en daar ook een berichtje van gemaakt.
Ik denk dat het met moederdag weer te voorschijn komt. Lijkt me wel leuk om weer eens met iedereen gezellig om de tafel te zitten.
Fijne dag
Yolanda

Maison Louise, Paintings by Louise, Nieuw Groen Leven zei

Zilver bestek is één van de dingen die op mijn verlanglijstje staat.

Jou zilvergoed ziet er prachtig uit!

Even over de plastic zakjes: doe je één stuk in één zakje of alles in één grote zak?

Een hele fijne zondag!

Lieve groet,

Loes

Annet zei

Mooi bestek Patricia. Ik heb zelf geen zilver bestek, wel wat zilveren spulletjes, die in een glaskast staan (daar wordt het ook zwart). Op veel blogs zie ik mooi bestek,misschien komt het er nog eens van. Fijne dag. Groetjes, Annet

Petra zei

Omdat ik nogal last van m'n armen heb poets ik niet graag, ja de nodige dingen natuurlijk wel en verouderd vind ik het ook wel mooi, alleen niet om van te eten dan. Bestek is wel een tic van me, heb zelfs een slogan op m'n blog staan 'kom nooit zonder bestek thuis' en dat doe ik dan ook niet vaak als ik naar een rommelmarkt ga. Gelukkig zijn er al 2 kinderen op kamers gegaan, kon ik ze heerlijk veel meegeven.

Leuk stuk had je geschreven voor Huisjekijken! In de loop van de dag is het wel groter geworden, nu moet je scrollen om de hele pagina te zien, of heb ik dat alleen? En dan is het niet fijn kijken en ook niet magazine achtig kijken en blz. omslaan..

Groetjes Petra

Anoniem zei

Wauw, echt mooi dat zilvere bestek. In een zakje komt het wel minder mooi tot z'n recht. Is zeker mooi om je tafel of keuken mee te decoreren ! Fijne zondag.

Mirjam zei

Hoi Patricia,
Ik ga binnenkort weer poetsen en zal foto´s maken. Het is niet veel maar toch wel leuk genoeg.
Ik heb net even bij Huisjeskijken.com gekeken en wat is dat leuk. Jouw artikel is ook erg leuk, ben benieuwd naar het vervolg...
Ik wens je een heel mooie zondag,
Lieve groet,
Mirjam

Judith zei

Als ik heeeeeel eerlijk moet zijn.... vind ik ongepoetst zilver toch echt het allermooist! Natuurlijk wel alleen ter decoratie, want als je het gebruikt is het wel frisser als er regelmatig gepoetst wordt. Maar mijn decoratieve zilverwerk mag hier niet gepoetst worden! Zo zie je maar weer; voor ieder wat wils:-)

Fijne zondag

It's me zei

Wauwwwww prachtig zilver bestek...fijne zondag !!...liefs van mij...xxx...

Linda zei

Ja het is best mooi als het wat verweerd is , maar gepoetst is het toch echt mooier. Ik heb ook een beetje zilver bestek. Misschien toch een goed idee om dat ook maar weer eens onder handen te nemen want dat is al weer even terug. Fijne zondag nog.

Lieve groeten, Linda

oale zei

Prachtig dat gepoetste bestek! Ik heb twee cloches van zilver, maar die vind ik ongepoetst mooier. Daar had je vroeger niet mee aan te komen. Groetjes Alie

Ger zei

........zit even te denken....heb ik nou wel iets met zilver of niet....??

heb in elk geval geen zilveren bestek,omdat wij al 43 jaar lang met smaak eten van het bestek WIRTHS Solingen rostfrei compleet assortiment voor 12 pers. in mooie houten kist bekleed met fluweel die eerst nog enkele jaren op zolder gestaan heeft tijdens onze 5 jarige verkeringstijd, en in gebruik genomen is na het huwelijk.
Heb er nog nooit een dag spijt van gehad en ik denk omdat het model strak en tijdloos is, en ik wat smaak betreft niet zo veranderlijk ben geworden in de loop der jaren of dat ik alles wil hebben wat op mijn pad komt, maar ook van dingen kan genieten zonder het in mijn bezit te hebben.
Weet wel dat het eten van zilveren bestek in bijv.restaurants lekker is en op mooi gedekte tafels een bepaalde sfeer schept die ik wel kan waarderen.

Verder heb ik wel oude zilveren gebruiksvoorwerpen maar daarvan staat op dit moment alleen(rest staat in de kast) een heel klein sauskommetje,brandewijnkom en suikerschepje met roos tussen oude glaasjes,zakhorloges van opa's ,emaille voordeur naambordje van opa,hogehoed schuiertje,antiek kanten kraagje en met kroontjespen geschreven Nieuwjaarsversje uit 1931 met poezieplaatje van schoonmama,geboorte kaartje van manlief uit 1946, klein bloot celluloid popje onder grote glazen stolp op antieke spinpoottafel,waar volgende week weer zomaar iets anders onder te pronken kan staan.

Weet wel dat ik vroeger de buren afliep als er op de huishoudschool weer zilver gepoetst moest worden(met krijtpoeder,spiritus en zachte doek) tijdens de les,want dat stond bij ons thuis niet voor het grijpen,op één zilveren koffiekannetje na wat mijn vader uit een gebombardeerd hotel in Duitsland mee pikten toen hij op de vlucht naar huis was na tewerkstelling daar in munitiefabriek,onder het kannetje stonden de sierlijke letters van Hotelnaam in de Friedrichstrasse Leipzig....en altijd gingen mijn gedachten terug naar die tijd,vroeg me dan af;was mijn vader dan een dief??
Nee, nu weet ik inmiddels beter....hij nam dit mee om het onderweg op zijn vlucht te kunnen verpatsen of te ruilen voor homp brood.Na weken van ontberingen is hij thuis gekomen en heeft nog poosje ondergedoken gezeten in Grave bij zijn oudste broer tot na de bevrijding.

Na dit hele verhaal getikt te hebben....mag ik wel stellen dat ik wél iets met zilver heb!!!
Al was het alleen maar omdat het in mijn herinneringen dierbaar is.

Liefs en fijne zondag!!
Ger

Bonjade zei

Heb hier ook iets van zilver in huis maar ben dol op het ongepoetste.....die patina vind ik prachtig.
Maar als ik het hier zie blinken kriebelt dat ook wel.....;)

Ach beide mogen er zijn toch?

Fijne zondag

Liefs

~~Loraine Living~~ zei

Het glimt je weer tegemoed... mooi!
Wanneer ik eerlijk ben, mijn moeder zegt zo nu en dan 'je moet je zilver eens poetsen' neemt het mee en ik krijg het gepoetst weer terug. Eeh, ik geloof dat het nu ook weer aan de beurt is...
Fijne dag nog, groetjes Diana

ria zei

Wat een prachtige foto's.Maarre..silvo bestaat dat nog?Dacht dat dat iest was uit de tijd van onze oma's.Of zit ik er nu helemaal naast?Ik heb helaas geen zilveren bestek.Wel een prachtig zilveren theepotje wat heel erg nodig gepoetst moet worden...
Lieve groet Ria

Anoniem zei

Wat een mooi zilvergoed! Ik heb het zelf niet, maar als ik dit zo zie dan vind ik het toch wel heeeel erg mooi!!!

Groetjes en een fijne Zondag,
Esther

Gerreke zei

Toen ik je eerste foto zag, had ik het gevoel ze te moeten poesten. Toen zag ik je andere foto's!

Man dat heb ik vroeger ook vaak gedaan. Het zilveren bestek van mijn ouders poetsen! Ik vond het heerlijk om te doen, maar kreeg er wel zere vingers van!

Thuis bij Tjits zei

hoewel ik zelf geen zilver in huis heb vind ik het prachtig om te zien!!
ik herinner me van heel vroeger dat we als kleine kinderen na een brand het zwart geworden zilverwerk in de zandbak aan het schoonpoetsen waren!

lieve groet van Tjits

Blomkje en Wenje zei

Helaas niet zo veel zilver te vinden hier....maar ik vind je idee wel heel erg leuk!

Groetjes, Pietrik

Miranda zei

Zo was het mindere weer toch nog ergens goed voor ;) Het bestek ziet er weer prachtig uit! Hier geen zilveren bestek, maar wel een paar andere kleine spulletjes die wel een poetsbeurt kunnen gebruiken...

Groeten, Miranda

Miss M zei

Mooi zeg, dat opgepoetste zilver! Ik moet ook maar gauw met mijn zilveren theelepeltjes aan de gang. Al vind ik dat ongepolijste ook erg mooi!

Lieve groet, Marjolijn

Anoniem zei

Hallo Patricia,

Prachtig zilver heb je,je kunt het veel gemakkelijker schoon krijgen...
Pak een bak heet water doe daar zilverpapier in en een flinke hand soda,leg het daar allemaal in,daarna goed afspoelen en droogwrijven met een zachte doek,het wordt als nieuw gegarandeerd.

Liefs Helene.

idémakeriet zei

Haha wat een verschil zit er toch in mensen he, ik zou nooit in mijn hoofd krijgen om die mooie patina van dat zilveren bestek weg te poetsen.
Ik vindt juist dat verweerde zo mooi.
Maar ik moet zeggen dat dat gepoetste zilver er bij jouw wel heel lekker fris bij ligt.
Mooie foto´s heb je ervan gemaakt.
Leuk detail trouwens dat touwtje dat precies past bij dat ongepoetste zilver en nu het mooi schoon is geworden krijgt het een mooi kantje.
Bedankt voor dje tip van die nieuwe site.
Ik heb je verhaaltje ook even gelezen, echt leuk dat je elke maand wat gaat schrijven, leuk dat ze je vroegen.
Liefs Gerda

Anoniem zei

N.a.v. jouw berichtje ben ik ook mijn doos met zilver, van mijn oma, gaan pakken en het in een bakje met aluminiumfolie en zout gedaan, je ziet het bijna ogenblikkelijk schoon worden. Daarna met een zachte doek opwrijven. Nu staat het weer te pronken. Elna

Passione Helena zei

Niet het mooiste werk, maar met dit resultaat kan je dan ook zeer tevreden en blij zijn! Wat een prachtig bestek! Ook weer super gefotografeerd! De plaatjes zijn weer om te genieten. Verheug me al op de lange tafel;-)

Fijne avond!

Liefs Helena

Fågel Blå zei

Very beautiful!!!
And know so clean!
Have a nice week
Kathrine

Anoniem zei

Uw blog is geweldig
Mooie Groeten uit Oostenrijk Karinthië
Doris

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...