Wat hebben we nodig:
* 100 gr kwark
* 150 gr bloem
* 125 gr boter
* 125 ml slagroom
* 100 gr geraspte kaas
* 3 eieren
* 200 gr zalmfilet (vers of uit een blikje)
* Springvorm (diameter 20 cm)
Verwarm de over voor op 225 graden.
Kneed de kwark met de bloem en de boter tot een soepel deeg. Rol het uit tot een cirkel die iets groter is dan de vorm. Leg het bakpapier in de springvorm of vet het goed in met boter.
TIP: Laat de springvorm bekleed met de bodem een nacht in de koelkast afkoelen voordat je de taart vult en bakt. Zo krijg je een beter resultaat.
Verwijder eventuele graten en snijd de zalm in blokjes. Meng de zalm met de losgeklopte eieren, de slagroom en de kaas en giet dit mengsel in de springvorm.
Bak de quiche in ongeveer vijftig minuten gaar.
Deze hartige taart is zowel lauwwarm als kou erg lekker.
Smakelijk eten !
Bon appetit !
Lieve groet
Patricia
9 opmerkingen:
Lekker recept, die bewaar ik:-)
Je foto's zijn zo leuk, zou zo maar in een kookboek kunnen.
Lieve groet Irma
Dat klinkt ontzettend lekker, dit recept wordt toegevoegd aan mijn kookschrift hoor!
Fijn weekend toegewenst, groetjes, Tineke
O wat lijkt me dat lekker. Krijg gelijk trek.
En die foto's zijn ook mooi.
Fijne weekend en groetjes van Monique
Oh, thank you for this recept. I must translate it for me in german!
Have a wonderful second advent!
Yvonne
Mmmmm Patricia, dat smaakt naar meer, ik ben gek van zalm. Bedankt voor je recept en je prachtige foto's.
Ook je Banner is heel erg mooi.
Fijne avond.
Lieve groet, Mea
krijg er ook gelijk honger van ! Ga ik ook eens maken
just a quick hallo from norway.. your blog is so beatiful.. i love it.. happy week to you and looking forward to more nice pics from you. hugs from norway..
Dear Patricia,
that sounds very delicous and i love your wonderful pictures!!! And thank you so much for your sweet birthday wishes.........it makes me so happy!!!!!! Have a very lovely week,
Hugs Jade
klinkt erg lekker. ik ben dol op hartige taarten, maar nu even niet ben weer even aan het opletten. tja, die vakantiekilo's hè. maar ik heb het recept opgeslagen en ga het zeker eens maken. bedankt voor het recept.
Een reactie posten